متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1398/12/25
  • - تعداد بازدید: 19
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نکات مهم تغذیه ای در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

نکات مهم تغذیه ای در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

اخیرا کرونا ویروس به عنوان مهمترین عامل مسری عفونی تنفسی در دنیا مطرح شده و در روزهای اخیر موارد بسیاری از شیوع آن در کشور ثبت شده است. افراد با کمبود مواد مغذی و ضعف سیستم ایمنی بیشتر در معرض ابتلا به عفونتهای ویروسی و تشدید این بیماری قرار دارند. با این حال با تغذیه مناسب می توان تا حدود زیادی به تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر این ویروس کمک کرد.

تعدادی از غذاها به علت داشتن ویتامین C، در تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارند. انواع میوه‌ها و سبزی‌ها مانند انواع لیمو، انواع مرکبات، گریپ فروت، انواع توت، کیوی، فلفل دلمه‌ای، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع کلم به دلیل داشتن ویتامین C می‌توانند در تقویت سیستم ایمنی موثر باشند.

کمبود روی در بدن از طریق کاهش سلولهای ایمنی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود. مصرف منابع غنی روی شامل غلات کامل، لبنیات و منابع پروتئین حیوانی مانند تخم مرغ، گوشت قرمز، ماهی و ماکیان توصیه می شود. برای بالا بردن ایمنی بدن از خوردن لبنیات و به خصوص ماست پروبیوتیک‌دار نباید غافل شد. حتما توجه داشته باشید که منابع غذایی حیوانی بصورت کاملا پخته مصرف شوند.

همچنین مصرف کافی سلنیوم ازطریق کاهش التهاب و افزایش سلولهای سیستم ایمنی، سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. منابع غنی سلنیوم شامل منابع پروتئین حیوانی، موز، لبنیات، قارچ هستند.

ویتامین E یکی دیگر از مواد مغذی است که عملکرد آنتی اکسیدانی قوی داشته و به بدن در تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عوامل بیماری زا کمک می کند. منابع غنی این ویتامین شامل مغزها مانند بادام، بادام زمینی، فندق و روغن های گیاهی هستند.

یکی دیگر از منابع غذایی موثر در تقویت ایمنی بدن، مواد غذایی دارای ویتامین A مانند تخم‌مرغ، هویج، انبه، سیب‌زمینی، زردآلو، کدو حلوایی و سبزیجات برگ سبز تیره مانند اسفناج می باشد.

مصرف غلات سبوس‌دار و حبوبات که منابع خوبی برای ویتامین‌های گروه B هستند نیز، از بروز عفونت‌های مکرر دستگاه تنفسی فوقانی پیشگیری می‌کند. مواد غذایی غنی از امگا 3 نیز مانند ماهی قباد، قزل‌آلا، ماهی‌های روغنی، دانه کدو حلوایی و روغن شاه‌دانه که غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند، توصیه می شود.

یک نکته مهم کم آبی بدن، باعث می شود مخاط بدن عملکرد خوب خود را نداشته باشد. بنابراین باید با تامین آب کافی برای بدن لایه های مخاطی (موکوز) را آماده نگاه داشت تا بتوانند به بهترین شکل از ورود ویروس ها و باکتری ها به بدن جلوگیری کنند. به طور میانگین نوشیدن روزانه 8 تا 10 لیوان آب توصیه می شود زیرا هیدراته بودن به بدن برای دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب کمک می کند.

"شبنم باقری" کارشناس ارشد دانشکده تغذیه وعلوم غذایی

پایان خبر
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 21260
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید